Живакът скача до 27°

pixabay
share

След хладното утро температурите навън продължават да се повишават и максималните днес ще бъдат между 22 и 27 градуса, по най-северното Черноморско крайбрежие около 21°. И в следобедните часове ще бъде слънчево, със слаб източен вятър.

През нощта ще се задържи почти безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от около 5° - 6° във високите котловинни полета на Западна България до 12° - 13° по Черноморието, а максималните ще бъдат малко по-високи в сравнение с днес - между 23 и 28 градуса, в София около 25°. И утре ще бъде слънчево, а в повечето райони от страната ще остане и почти тихо.

Слънчево време и по Черноморието. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 22°-23°, колкото е температурата на морската вода.

Пореден ден с добри условия за туризъм и разходка в планините - ще бъде слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Температури ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 7 до 11 градуса.

Какво време ни очаква през уикенда

И в по-голямата част от Европа, включително и почти навсякъде на Балканите, ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за началото на октомври. В Северна Европа ще остане с валежи от дъжд, на места интензивни, а в най-северните райони и със сняг.

У нас в близките дни ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли и вероятност за слаби и изолирани превалявания, а температурите ще останат без съществена промяна.

Водещи новини

Още новини