Застудяването се отлага за следващата седмица

Pixabay
share

Застудяването ще се отложи малко.

По-сериозно такова ще има през следващата седмица - сряда и четвъртък, когато температурите ще се доближат горе-долу до нормалните за този сезон.

В момента сме с 5-10 градуса над нормата. Намираме се в периферията на топъл въздух, който идва от Африка. Това коментира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев. Топлото време ще се задържи до петък тази седмица. Към момента приносът на студен въздух е блокирано.

В София ще има температури с 1-2 градуса по-ниски от обичайното, но след това отново ще има затопляне. Очакват се и сравнително слаби валежи. Рачев уточни, че от месец и половина времето е изключително сухо.

В Стара Загора също засушаването ще продължи. В Бургас е малко по-хладно, там ще се наблюдава и доста по-ниска слоестта облачност. В Русе застудяването се очаква в събота, но в неделя и понеделник отново ще има покачване на температурата. В петък може да се очакват малко повече валежи в Северна България.

Георги Рачев припомни, че до декември месец има три седмици, а температурите бавно ще се понижават. Зимата в Европа също ще бъде топла, ще бъде сравнително дъждовна с нормални валежи.

Край на топлото време: Значителни валежи в края на седмицата, идва студ

Водещи новини

Още новини