Прогноза за времето до края на седмицата

share

През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи значителна, съобщиха от НИМХ. Слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места, главно в източните и южните райони. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 16-17 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса.  Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще има слаби превалявания. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През почивните дни в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Със значителна, предимно ниска облачност, а в сутрешните часове и на отделни места с намалена видимост, ще бъде над източните райони; по Черноморието ще преръмява.

В събота все още ще е доста хладно за началото на октомври, но от неделя ще започне затопляне.

Минималните температури ще остават под 10 градуса, в отделни котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, ще се понижат до около 3 градуса и там ще има условия за слана и намалена видимост. В останалата по-голяма част от страната вятърът от изток и североизток ще се запази, ще бъде слаб, в източните райони ще е по-често умерен.

Водещи новини

Още новини