Снегът идва чак след 10 дена

share

Ски пистите ще разчитат на машините за изкуствен сняг още доста време, съобщава "Стандарт".

Валежи се очакват след десетина дни, но според синоптиците покривката ще е недостатъчна за ски. "Ще натрупа едва 10-15 см дори и на повечето места по планините", съобщи за "Стандарт" Петър Янков от ТВ-МЕТ.

Още е рано да се прогнозира снежната покривка през февруари, но се очаква и Малък Сечко да е с по-високи температури от нормалните. Според Янков по-топлата зима не се дължи на аномалии, а на нормални процеси. "След зима със сравнително високи температури се очаква по-хладна пролет", коментира Янков. Надеждите на синоптиците са за повече валежи през следващия сезон, за да могат да се напълнят водоемите. Синоптикът коментира и изкуствения сняг по пистите. По негови думи не се препоръчва начинаещи скиори да карат по изкуствен сняг, тъй като покривката е заледена. "При падане това може да доведе до много тежки травми, знам го от опит", коментира Янков.

Очаква се днес западен вятър да прогони мъглата. В събота ще има разкъсана облачност, а вятърът в Дунавската равнина ще отслабне. Сутрешните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 10 и 15. В неделя от запад-северозапад ще проникне малко по-студен въздух, но температурите ще останат по-високи от обичайните за първата половина на януари.

Водещи новини

Още новини