Гледат делото срещу Цветан Цветанов

share

Пловдивският районен съд ще разгледа делото по жалбата на председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Очаква се на заседанието да бъде представена поисканата от защитата на вътрешния министър справка за това каква продължителност имат делата, водени от Мирослава Тодорова от 2004 до края на 2011 г. Едното от изисканите удостоверения се отнася за делото срещу Васил Маникатов, което има предвид в интервютата си министър Цветанов. В документа трябва да бъде посочена датата на образуване на делото, както и тази на мотивите към произнесената присъда.

Конкретният повод за делото бяха две интервюта на вътрешния министър Цветан Цветанов, в които той обвини Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

В жалбата си Тодорова твърди, че Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, както за работата й като съдия, така и за дейността й на председател на Съюза на съдиите.

На предните заседания в Пловдивския районен съд Мирослава Тодорова и Цветан Цветанов не присъстваха и бяха представлявани от адвокатите си.

Ако Цветан Цветанов бъде осъден, той ще трябва да плати на държавата глоба между 5 000 и 15 000 лева.

Водещи новини

Още новини