Сумиста: Не съм приемал поръчки за убийства

share

„Не съм приемал поръчки за убийства, побои и палежи“, каза днес соченият за лидер на „Килърите“ Петър Стоянов - Сумиста, предаде БНР.

В съдебната зала по-рано той посочи, че като експерт в Комисията по младежта и спорта се е срещал в Народното събрание с министри и депутати от сегашното правителство, както и че винаги е бил изслушван. Стоянов беше категоричен, че още първото изречение в обвинителния акт е сбъркано, тъй като в него се споменава, че прякорът му е Сумиста, а във времето преди да бъде арестуван никой не го наричал така. Прозвището му тогава било Вожда. Соченият за лидер на бандата представи редица доказателства за това къде е бил в различни периоди от време, за които се казва в свидетелски показания, че тогава давал указания за организирането на престъпленията, в които е обвинен. Стоянов отрече да е търсил адреса на убития през юли 2009 г. шуменски бизнесмен Румен Рачев от своя познат Данчо Йорданов от село Салманово. С повечето от останалите обвиняеми той обясни, че нямал близки отношения в годините преди задържането им.

Делото срещу „Килърите” започна на 27 юни 2011 г. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.

Водещи новини

Още новини