Поискаха по-лека мярка за Алексей Петров

share

Защитата на Алексей Петров поиска днес по-лека мярка за неотклонение за клиента си. Това стана след 7-часово заседание в Софийски градски съд, пише "Труд".

Припомняме, през лятото здравословното състояние на Петров се влоши. Той страда от дискова херния. Медиците препоръчаха консервативно лечение, което представлява приемане на лекарства и рехабилитация. Според тях лекарства той може да взема и в ареста, но рехабилитацията трябваше да се осъществява в санаториум. Петров страда от деформация на бедрената глава и бедрената шийка, както и от износване на ставните хрущяли. Пред лекарите бившата барета сподели, че го боли между 7 и 8 по десетобалната скала.

На предишно заседание Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд и отказа да пусне от ареста Алексей Петров. Защитата на Петров за пореден път поиска от СГС да му бъде изменена мярката за неотклонение „задържане под стража". Съдиите тогава прецениха, че съществува опасност подсъдимият да повлияе върху свидетелите, ако бъде пуснат на свобода. След заседанието тогава Алексей Петров заяви, че не е очаквал такова решение на съда. Очевидно правните аргументи нямат никакво значение, подчерта той.

Водещи новини

Още новини