В съда: Вижте арестувания Джейхан Ибрямов

Булфото (архив)
share

Софийският градски съд постанови заседанието, на което ще се гледа искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов, да се гледа при закрити врата, поради данни в кориците по делото, които могат да бъдат окачествени като обект на националната сигурност, което покрива характеристиките на държавна тайна. 

В началото на заседанието прокурор Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура поиска заседанието да се гледа при закрити врата заради съдържаща се класифицирана информация в делото. Адвокатите на Ибрямов заявиха, че поддържат искането на прокурора.

Съдия Иван Стоилов посочи, че той също е запознат с материалите по делото и постанови заседанието да се проведе без присъствието на други хора, освен на страните по делото. Съдията добави, че медиите ще бъдат поканени вътре в залата на по-късен етап, за да им бъде разяснено какво решение е взел съдебният състав по искането на прокуратурата.

На влизане в съдебната зала Джейхан Ибрямов отказа коментар пред медиите. 

БТА припомня, че председателят на Народното събрание Рая Назарян и Централната избирателна комисия разрешиха свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов като народен представител и кандидат за депутат, след искане от прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинение.

Доган се появи пред НС в защита на Ибрямов

Водещи новини

Още новини