Оставиха в ареста англичанин, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие

Bulphoto (архив)
share

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съда. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Великобритания. Той няма статут на постоянно пребиваващ в Р България, поради което често влиза и излиза от страната,  разполага и с недвижими имоти в различни области на България. Освен това самият М. Ф. и в днешното съдебно заседание е признал, че е осъждан два пъти в Кралство Великобритания за притежаване на наркотици. По делото има и данни, че той системно злоупотребява с алкохол и предизвиква конфликти, посочват още от Окръжен съд - Враца.

Брутален случай на домашно насилие в Шумен

Определението им е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Според предоставената информация на 6 септември, вечерта, обвиняемият М. Ф. набил литовската гражданка Л. Ш., при което ѝ причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. За престъплението, в което той е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест месеца или пробация, или глоба от 100 до 300 лева, посочват още от съда.

През юни тази година говорителят на Районна прокуратура-Враца Емилиян Костов апелира към жертвите на домашно насилие - да не страхуват и винаги да сигнализират на органите на МВР. От началото на годината прокуратурата във Врачанско работи по поне седем случая на домашно насилие, при единия от които насилието е извършено от жена спрямо мъж.

Водещи новини

Още новини