Младежите на ВМРО алармират прокуратурата за скандален рекламен клип на Диона

ВМРО
share

Сигнал за внушаване на употребата на наркотични вещества чрез реклама на енергийна напитка от чалга изпълнителката Диона изпратиха от Националния младежки комитет на ВМРО до прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на партията.

Изразяваме острото си възмущение и категорично осъждаме действията, свързани с рекламата и разпространението на енергийната напитка „Sniff Bull“, осъществявана от чалга изпълнителката Диона. Тази реклама не само представя продукта по начин, който наподобява употребата на наркотични вещества, но и изпраща пагубно послание към младите хора в България, които и без това са изложени на сериозен натиск и опасности, свързани с наркотичната култура, пише в сигнала председателят на НМК Христо Иванов.

В ситуация, в която употребата на наркотици сред младите хора в България е тревожно висока, подобен маркетингов подход е безотговорен и неприемлив. Вместо да осигурим безопасна среда и адекватно образование за рисковете, свързани с наркотичните вещества, позволяваме рекламата на продукти, които открито имитират тези практики и ги представят като „безвредни“ и дори „законни“. Това не е нищо друго освен пропаганда на употребата на наркотици, маскирана като безобидна реклама.

С особено притеснение отбелязваме, че тази реклама е насочена към млади хора, които вече са подложени на натиск да употребяват наркотични вещества, за да се впишат в определени социални кръгове. Употребата на такива вещества често води не само до зависимост, но и до опасни поведения, които застрашават здравето и живота на младите хора. В България липсват елементарни механизми като „drug checking“, които биха позволили проверка на съдържанието на подобни продукти, което допълнително увеличава риска от тежки последствия. 

Диона отново скандализира - шмърка енергийна напитка

В конкретния случай, рекламата на „Sniff Bull“ е не просто урок по шмъркане; тя е циничен опит да се нормализира и дори да се възхвалява подобно поведение. Не е направен дори елементарен опит да се предупредят потребителите за рисковете от ползването на една и съща тръбичка, което показва тотална липса на загриженост за здравето на младите хора.

От НМК на ВМРО категорично осъждат тези действия и призовават компетентните органи да предприемат незабавни мерки за прекратяване на разпространението и рекламата на този продукт. Време е да спрем пропагандирането на употребата на наркотични вещества и да поставим здравето и безопасността на нашите деца и младежи на първо място. Не може и не трябва да се толерира подобна безотговорност, пише още в сигнала. 

Водещи новини

Още новини