"Хора, които не искат да спазват закона": "Възраждане" подава сигнал в Прокуратурата срещу 800 учители, обявили се против ЛГБТ поправките

Булфото, архив
share

"Възраждане" подава сигнал до прокуратурата срещу над 800 учители, директори и училищни психолози, защото са се обявили против забраната на "ЛГБТ пропагандата" в училищата.

Педагозите са се включили в петиция срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с която беше забранена "пропагандата, популяризирането и подстрекаването" на "нетрадиционна сексуална ориентация" и "определянето на полова идентичност, различна от биологичната" в училищата и детските градини.

Ивайло Мирчев за списъка на "Възраждане": Фашизмът започва с измислена заплаха - "джендър идеологията"

"Те не искат да напускат системата, не - те искат системата да продължи да им дава правото да прокарват хомосексуална пропаганда", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в живо излъчване на страницата си във фейсбук. Именно там той обяви намерението на партията си още днес да подаде сигнал до прокуратурата.

Лов на вещици: "Възраждане" прави черни списъци на учители, които са против закона срещу ЛГБТ пропагандата

Вчера варненската структура на "Възраждане" публикува списък с 26 педагози от морската столица, които са се включили в петицията. В поста те са наречени "джендъри", родителите са подстрекавани да искат обяснения от директорите на училищата, а партията иска "гаранции", че педагозите няма да рекламират ЛГБТ в час. Множество политици, общественици и граждани реагираха онлайн и нарекоха публикацията "черен списък".

"Това е списък на хора, които искат да нарушават закона. Хората, които не искат да спазват законите, как ги наричаме? Престъпници, естествено", каза Костадинов. Той обясни, че повечето от подписалите се учители, директори и психолози са от София.

"Има ли някой от вас, който би пуснал детето си в училище, в което присъства учител, управлява се от директор или има училищен психолог, който е сложил подписа си под тази подписка?", попита Костадинов.

Водещи новини

Още новини