Шофьорът, катастрофирал на бул. "Тодор Александров" в София в четвъртък, е заплашен с до шест години затвор

Getty images (архив)
share

От 1 до 6 години затвор може да получи шофьорът, който вчера под въздействието на наркотици катастрофира на столичния булевард "Тодор Александров", като при инцидента пострадаха петима души, сред които и двете му деца, предаде БНР.  


От Софийската районна прокуратура казаха, че той е обвинен за причиняване на тежка телесна повреда на един от пострадалите в следствие на шофиране с висока скорост след употреба на кокаин.

"Лицето в действителност и многократно осъждано за престъпления срещу собствеността, но, по отношение на тези деяния, е настъпила реабилитация, поради което не го третираме като неосъждан. Няма висящи производства", посочи говорителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев.

"Имаме данни, че той трайно пребивава извън пределите на Република България, в държава, която не се намира и на Европейския континент. Многократно влиза и излиза от територията на България, по всяка вероятност – до Мексико.  Това е работно обвинение. Предстоят изготвяния на допълнителни експертизи, така че да се установи увреждането на всички участници в този злощастен инцидент", каза още той.

Шофьорът, катастрофирал с деца в София: Има 18 криминални регистрации и глоби за 1750 лв.    

 

От прокуратурата посочиха още, че обвинението е работно и може да бъде променено, след като се установят травмите на останалите пострадали.

 

Водещи новини

Още новини