Петър Москов: Прокуратурата трябва да бъде част от изпълнителната власт

Нова нюз
share

Това, че човек с по-малка степен на изгаряне е починал преди този с по-голяма, не трябва да учудва никого. Първо, има енергийна травма от взривната вълна, има и инхалиране на отровни газове. Нека имаме доверие на професионалистите, да се осланяме на експертите. Това заяви Петър Москов, председател на КОД, пред Нова нюз.

„Прокуратурата ще остане такава, каквато е. Тя не може да бъде такава –никой не носи отговорност за нея. Тя трябва да бъде част от политическата власт и спечелилите изборите да носят отговорността. Няма независима прокуратура. Ако искаме да е независима, тя трябва да е явна от политическия избор на всеки от нас”, категоричен е той.

Според него решението на КС бе очаквано, защото промените са били необмислени: „Начинът е да се пребориш с основата на корупция – механизмът за финансиране на корупцията.”

Председателят на Асоциацията на прокурорите: Решението на КС е победа за нормалността

„Надявам се на различен избор на следващите избори. Има разпад, „Синя България” е възможността хората, които им пука за България, да имат политическо представителство. Силна „Синя България” означава редовно управление”, каза още той.

Водещи новини

Още новини