Отложиха делото за убийството на 21- годишния Ангел Здравков от Пазарджик

Булфото (архив)
share

Болничен лист отложи делото за убийството на 21 – годишния Ангел Здравков от Пазарджик, предаде БНТ. 

Адвокатът на 19-годишния обвиняем Никола Райчев е депозирал в съда, че е в отпуск по болест. Разширеният съдийски състав обаче установи, че болничният лист на адвокат Емануил Профиров не е придружен с декларация от лекарска комисия заради, което му наложи глоба от 1000 лева. На убиеца на Ангел ще бъде назначен резервен защитник, за да не се допуска делото да бъде отлагано отново.

Никола Райчев на 29 септември 2023 г. умишлено е умъртвил 21-годишния Ангел Здравков, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Преди началото на съдебното заседание опечаленото семейство, както и близки и приятели на загиналото момче се събраха на протест и настояха за справедлива присъда и затвор на убиеца.

9 месеца по-късно: Започва делото за убийството на 21-годишно момче от Пазарджик

На 19 юни се състоя разпоредителното заседание, където стана ясно, че Райчев няма да напусне ареста, където се намира от задържането си миналата година, до момента. Разширения съдийски състав, оглавен от съдия Коста Стоянов и с докладчик съдия Кристина Пунтева, уважи исканията на почерненото семейство и допусна като граждански частни обвинители родителите на Ангел Здравков, а кръвнина в размер на 900 000 лв. бе присъдена за тях и сестрата на момчето.

Водещи новини

Още новини