Прекратиха делото срещу 17-годишния, който без книжка уби двама на пътя София – Варна

Gettyimages
share

Окръжният съд във Велико Търново прекрати делото по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест на 17-годишния младеж, който причини жестока катастрофа на главния път София - Варна преди дни.

Той няма шофьорска книжка и без да иска разрешение от близките си се качва на семейната кола. При инцидента загинаха двама братя на 66 и 68 години от Горна Оряховица. Те са отивали на риба с таксито на единия.

17-годишният неправоспособен водач, който е от село Родина, също пострада при инцидента и е в тежко състояние в реанимацията на великотърновската болница. Оттам постъпило становище, че състоянието му не позволява да бъде доведен в съдебната зала.

Повдигнаха обвинение на 17-годишния шофьор, предизвикал катастрофата с 2 жертви на пътя София-Варна

В болницата, където е подложен на операции на фрактури, младежът се сдоби с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двамата мъже.

Той е с наложена забрана да напуска страната, уточниха от прокуратурата, пише "24 часа". Оттам ще следят хода на лечението му и ще преценят дали отново да внесат искане за мярка за неотклонение.

След катастрофата таксиметрови шофьори се събраха спонтанно пред полицията в Търново в знак на солидарност с близките на загиналия си колега.

Авто-техническа проверка ще доказва с каква скорост се е движил 17-годишният шофьор.

Водещи новини

Още новини