Велико Минков с призив към Габриела - вижте какво ѝ каза в съда

share

Заради иск, заведен от Габриела Славова, обвинена в убийството на мъжа си Пейо Пеев, делото за бащинство на малкото й дете, заведено от ексдепутата Велико Минков, бе отложено. Това стана днес в Бургаския окръжен съд и на практика делото изобщо не тръгна.

Майката е внесла иск за местна подсъдност, само че го е подала след законовия срок. В този случай искането не може да бъде уважено и съдът отказа да го приеме. Но този отказ подлежи на обжалване. За съжаление стана каквото очаквахме - майката използва всякакви процесуални хватки, арсеналът далеч не е изчерпан и тя ще мотае делото за бащинство, което никога може да не започне", коментира пред "24 часа" адвокат Пламен Борисов.

Той е поискал от съда на база на ДНК експертизата, която доказва бащинството на Велико, и след разпит на свидетели да постанови привременни мерки и даде детето на на бащата.

"Съдът обаче отказа с мотив, че не всички страни били уведомени, все процесуални неща... Иска се малко повече съдийска смелост, но но аз бих упрекнал закона, не съдията. Законът трябва да е такъв, че всеки един съдия да може да постанови бързо и справедливо решение в полза на детето", коментира още адвокатът.

ДНК анализът разкри: Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева

Велико Минков пък призова Габриела Славова ако мисли за детето да признае бащинството и да спре всякакави действия, за да може детето да расте под грижите на баща си.

Водещи новини

Още новини