Зам.-директорът на Следствието е удовлетворен от присъдата на Семерджиев

Булфото, архив
share

Удовлетворен съм от присъдата на Георги Семерджиев заради факта, че трудът, който положиха моите колеги следователи, както и прокурорите, които работиха по делото, даде резултат, какъвто очакваше обществото. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров в предаването "Офанзива" по "Нова нюз".

"Не можем да даваме оценка на съда, такава ще даде въззивният съд и евентуално касационният", добави той.

20 г. затвор за Георги Семерджиев

"Лично за мен присъдата бе очаквана в този размер. Нямаше как да се отиде на максималното наказание теоретично, защото смъртта не е причинена на пешеходна пътека", коментира още Тодоров.

„Беше внесен законопроект, но уважаемите народни представители намираха работа за какво ли не, но не приеха елементарната поправка в Наказателния кодекс, която да даде възможност наказанието да е тежко, когато смъртта е причинена на тротоар, детска площадка. Още в деня след катастрофата когато задържахме осъдения казах, че най-важното е да докажем кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше как да остане живо”, поясни зам.-директорът на НСлС.

По думите му следователите са свършили работата си много добре и в кратки срокове. Показахме на обществото, че съдебната система работи. Следователите си свършиха работата в кратки срокове.

Водещи новини

Още новини