Окръжен прокурор за новата група мигранти: 40 души са били натъпкани в микробус

Булфото (архив)
share

Нова голяма група мигранти бе задържана край Ихтиман. 43-ма души са били в микробус, а каналджиите са се предали. Заловен е водачът, който е бил сам. Това се случва, след като на бензиностанция той не плаща за гориво. Настига го патрулна кола и установява, че в микробуса са мигрантите. Това каза окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1601

Сред мигрантите има и 10 деца, две от които са на 8 и на 12 години. Те са пътували с баща си. 7 от непълнолетните са били сами. 17-гошно момче е било с 19-годипшния си брат.

За щастие всички са в добро здраве, въпреки че не е могло да се предвиди в  в това пространство толкова много хора дали няма да пострадат в даден момент, обясни Николова.

По думите ѝ трафикът не е спирал. Тя видя една от причините в топлото време. Не се знае дали ще се достигне до върха на каналджийската група.

Над 40 нелегални мигранти са заловени край Ихтиман

Вчера специално пред bTV следовател Мариан Маринов разкри подробности около друг случай с мигранти, завършил с 18 отнети живота. Той обясни, че за жалост се хващат дребните риби в подобни ситуации. Маринов предположи, че мигрантите идват от Турция, а организаторите на каналите са доста професионално подготвени и трябва много време, преди да се хванат.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1601

Водещи новини

Още новини