Свидетел: Думи на Бойко Борисов за газа афектираха Кирил Петков

Булфото, архив
share

Думи на Бойко Борисов, че Кирил Петков и "Продължаваме промяната" са "изсмукали милиони" от сделки за газа са афектирали и разтревожили бившия икономически министър и премиер. Това стана ясно на делото, което съпредседателят на партията води срещу лидера на ГЕРБ именно за тези му слова, казани в края на август, пише "24 часа".

На днешното съдебно заседание в Софийския районен съд бяха разпитани депутатът Венко Сабрутев, бившият шеф на КЕВР Станислав Тодоров и Мирослава Петрова, която от над 10 години познава Петков.

Борисов: Рано или късно Петков ще трябва да спре само да “говори”, а да започне и да “отговаря”

Именно тя разказа, че часове след като Борисов отправил обвиненията се видяла с Петков и той не изглеждал като друг път. Бил разтревожен, афектиран, липсвала обичайната му усмивка и най-вече се тревожел от това, че в очите на хората ще изглежда като Бойко Борисов. 

Защитата на Борисов поиска в началото на заседанието днес отвод на съдебния състав. Причината е, че съдия Веселина Няголова и адвокатът на Петков - Стоян Мадин са били колеги, а според публикации в медии се намират в близки отношения. Искането за отвод обаче беше отхвърлено.

Делото започна на 15 ноември 2022 г. На първото заседание по процеса съдът обяви за допустим и заведения граждански иск от Кирил Петков срещу председателя на партия ГЕРБ Бойко Борисов за 10 хил. лева. Той е частичен от цялостния размер на предявените неимуществени вреди от 500 хил. лева по делото за клевета.

Водещи новини

Още новини