Украинците, задържани за кражба на над 100 000 лв., се появиха със синини и отоци в съда

bulphoto
share

Бургаският районен съд остави в ареста двамата украинци, задържани за кражба от имот в Бургаско на 100 000 лева в различни валути и накити.

Лицата на арестуваните бяха отекли и със синини.

Кражба за над 120 хиляди лева в Бургас, задържани са двама украинци

Задържаните се оплакаха от полицейско насилие, като уточниха, че срещу тях бил използван електрошок.

По-рано днес прокуратура и полицията в Бургас дадоха брифинг, на който съобщиха подробности за залавянето на двамата. Единият мъж е семеен и с хуманитарен статут, на 45 години. Другият е влизал и излизал от България и е на 37 години. При претърсването в апартаментите им криминалистите открили пълно снаряжение за кражби - 135 броя инструменти.

Д. Ш. живее в Свети Влас, а Р. Д. в бургаския ж.к. "Славейков". С обири се занимавали и в Украйна.

"Ние сме бежанци, а сякаш попаднахме в Гестапо", заявиха задържаните пред съдията. Р. Д. твърди, че парите са лични, а златото принадлежи на жена му, която е притежавала магазин за бижута в Украйна. 

Украинците и техният адвокат поискаха отвод на прокурора по делото, тъй като не е упражнил контрол в хода на събиране на доказателствата. Съдът обаче не се съобрази с това искане. Двамата украинци са криминално проявени. Съдени са за много обири в Украйна. У тях са открити и различни видове валута. 

Законодателството предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода за подобен тип престъпление. В хода на разследването ще се установява дали украинците не са извършвали обири и в други райони на страната. 

Водещи новини

Още новини