Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ДПС

Булфото (архив)
share

Днес, 01.02.2022 г., главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Ю.В.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. подсъдимият Ю.В. е обявен за народен представител. Става въпрос за Юсеин Вейселов от ДПС.

Димитър Аврамов от ДПС се отказа от имунитета си

Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

С определение от 13.12.2021 г. Окръжният съд в Габрово е спрял наказателното производство срещу Ю.В. на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК - поради придобиване на депутатски имунитет.

Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 г. за престъпление по чл. 343 ал. 1 б. „в“ във вр. с чл. 342 ал. 1 от НК - престъпление по транспорта.

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител от 47-ото Народно събрание е възможно само с разрешение на Народното събрание на Република България или при писменото съгласие на Ю.В.

Водещи новини

Още новини