Повдигнаха обвинение на шефа на ГДБОП Калин Стоянов по аферата „Хемус“. МВР с отговор

Булфото (архив)
share

Софийска районна прокуратура обвини К.С. (Калин Стоянов, директор на ГДБОП) за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, съобщиха от обвинението.

„В резултат на извършените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на директора на ГДБОП-МВР К.С., за това, че на висок тон се опитал да склони прокурор да се съгласи с искания на защитата на обвиняемия Б.К. - да не внася протест по определената му мярка за неотклонение „домашен арест“ и да му се разреши да пътува извън страната. 

СГП с искане за разпит пред съдия на Борислав Колев по аферата "Хемус"

К.С. заявил на наблюдаващ делото прокурор, че „слага точка на разследването“, като отказва да изпълни исканията на защитата, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото“, съобщиха от СГП.

Калин Стоянов е с мярка за неотклонение „подписка“.

Отговорът на МВР:

МВР няма да коментира съобщение на Софийска районна прокуратура, свързано с образувано досъдебно производство.  Уточняваме, че към момента директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ не е бил разпитван по случая и не е получавал никакви официални документи.

Водещи новини

Още новини