Прокуратурата не откри доказателства за обвинение срещу кмета на Сандански

Pixabay
share

35 лица са разпитани във връзка със задържания снощи при полицейска акция кмет на община Сандански Атанас Стоянов, за когото полицията твърди, че е участвал в схема за купуване на гласове. До момента няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, заявиха от прокуратурата в Благоевград.

Кметът на Сандански, който се прибирал с автомобила си от село Склаве снощи е бил спрян за проверка. Полицията е  имала оперативна информация за купуване на гласове в района, както и за това, че местни управници участват  в схемата.

Арестуваха кмета на Сандански

До пристигането на наблюдаващ прокурор автомобилът на Стоянов е бил запечатан.  При обиска и претърсването, в жабката на колата са  открити няколко плика, а в тях списъци с имена и лични данни на хора, както и пари.

Версията на кмета пред органите на реда била, че му е направена постановка, предаде БНР.

В рамките на операцията малко след това е арестуван и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, за когото полицията твърди, че също е участвал в схема за купуване на гласове за конкретен кандидат-депутат, който обаче не е от ВМРО, чиито представители са двамата задържани.

По неофициална информация уговорката за събиране на преференциален вот е била за кандидат от листата на ГЕРБ. 

От Районна прокуратура Благоевград заявиха, че до момента са разпитани 35 лица, чиито имена фигурират в  намерените списъци, но нито един от тях не е признал, че е получил пари, за да гласува за определен  кандидат. Много от  хората се оказали в чужбина, а други изобщо не са гласували.

Към момента  липсват  достатъчно основания за повдигане на обвинения срещу двамата кметове, както и  за удължаване на  наложената им мярка за задържане за 24 часа.

Водещи новини

Още новини