Прокурор виновен за бягството на братя Галеви

share

Прокурорът по делото на „братя Галеви“ е виновен за това, че Ангел Христов и Пламен  Галев не се явиха за изтърпяване на наложените им присъди.

Това излезе от думите на зам.-председателя на НС Анастас Анастасов. Обвинителят, когато пледира за наказание над три години или лицето, което се съди е извършило престъплението в условия на опасен рецидив е трябвало да поиска промяна на мярката за неотклонение в „задържане под стража“. Аз съм имал случай, в който съм задържал обвиняем в съдебната зала, каза Анастасов, който е бивш съдия. Когато има обществен интерес трябва да направиш всичко възможно, за да не могат осъдените лица да се отклонят от изтърпяване на наказанието, убеден е зам.-председателят на парламента.

Процедурата предвижда след постановяването на присъдата, тя да се изпраща за изпълнение в 7-дневен срок на прокуратурата. Сега с отклоняването от присъдата лекият режим на изтърпяването на наказанието на „братя Галеви“ може да се утежни. Дупничаните могат спокойно да напуснат България през Румъния и Гърция, където границите са отворени.

Водещи новини

Още новини