Братя Галеви "дариха" 100 бона на държавата

share

100 бона "дарение" направиха вчера в 18 часа братя Галеви на държавата - като официално станаха бегълци.

Гаранцията от по 50 000 лв., която са платили Пламен Галев и Ангел Христов, остава за хазната, пише "Стандарт". А ако ги пипнат, дупнишките бизнесмени вероятно ще се разминат със "зандана по пантофи". Причината - държавата може да им заведе дело, тъй като са се укривали и да увеличи присъдите им. Освен това Галеви вече няма да могат да се възползват от чистото си съдебно минало и да лежат на облекчен режим в общежитието в Самораново, коментират юристи.

Преди да дарят 100 бона на хазната, Галеви влязоха и във виртуален екшън - ала култовия филм "Хвани ме, ако можеш". След като вътрешният министър Цветан Цветанов ги призова през деня да се предадат, "Пламен Галев" изплува в нета. Профил на дупнишкия бизнесмен, регистриран вчера в късния следобед, цъфна в Twitter. A виртуалният Галев му отвърна:
"Цветанов, гледай си работата, няма да се предадем. Венсеремос!". А после заяви - и на български, и на английски - че с Ангел Христов са невинни. И мислят да го докажат - като осъдят държавата. Кой е шегаджията в Twitter - Пламен или неизвестен хакер, снощи така и не се разбра.

Близки на дупнишките бизнесмени обаче до последно чакаха Галеви да развеят бялото знаме и да се явят с куфарите пред затвора в Бобов дол. Слухове ги пратиха чак в Южна Африка, Парагвяй и Папуа Нова Гвинея но от прокуратурата в Кюстендил обясниха, че двамата имат забрана да напускат България още от миналото лято, когато получиха присъди от апелативен съд. Санкцията бе потвърдена и преди дни - след като Върховния касационен съд (ВКС) ги призна за виновни. А от вчера Галеви вече са персона нон грата и снимките им висят на всяка граница


В затвора в Бобов дол през целия ден вчера очакваха появата на легендарните за региона бизнесмени. Пандизчии, прибиращи се от отпуск, питаха с нескрито любопитство: "Тук ли са вече?". "Може и да дойдат, по-добре ще е за тях да не се укриват. Ако са успели да минат границата, може и да ги отпишем", коментира един от надзирателите. "Тук не е Дупница, не ни е страх от тях. Да идват, мините ги чакат", шегуваха се пък жители на Бобов дол.

Водещи новини

Още новини