Денис Ершов източил милиони от „Петрол"

Булфото
share

Скандалният бизнесмен Денис Ершов е източил няколко милиона лева от компанията „Петрол" АД.

До разкритието стигнали обвинители от Софийската градска прокуратура, които близо година и половина разследвали далаверите в дружеството. Към момента с обвинение се е сдобил бившият изпълнителен директор на компанията Цветан Димитров. Той е разследван за присвояване на средства от дружеството в крупни размери. Според запознати сумата надвишава милион и 200 хиляди лева, пише "Монитор".


Обвинението е по чл. 203 от Наказателния кодекс, който предвижда за това престъпление от 10 до 30 години затвор. На Цветан Димитров е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 300 хиляди лева.

Докато разследвали Димитров, прокурорите установили, че в далаверата е замесен и членът на надзорния съвет на „Петрол" Денис Ершов. По техни данни скандалният олигарх е бил и основният получател на парите, отпуснати без никакви основания. Поради което е разпоредено Ершов също да бъде привлечен като обвиняем. Очаква се неговата мярка да бъде парична гаранция не по-малка от 500 хиляди лева, като е възможно да се стигне и до най-тежката мярка - задържане под стража.

Водещи новини

Още новини