Видинският окръжен съд потвърди мярката "Задържане под стража" срещу трима, нападнали младо семейство с две малки деца

Getty Images (архив)
share

Видинският окръжен съд потвърди днес наложената мярка от Районен съд за неотклонение "задържане под стража" срещу трима жители на ромския квартал "Нов път" във Видин - В. А. В., К. А. К. и А. К. С, нападнали младо семейство с две малки деца в центъра на града. Променена е предварително наложената мярка за неотклонение от "подписка" на "домашен арест" срещу жена с инициали В.В.С, участвала в инцидента, съобщиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че четирима жители на ромския квартал "Нов път" бяха задържани за извършен побой над млад мъж и семейството му в центъра на Видин на 16 май. Ден по-късно всичките 4-ма извършители, които са семейство, бяха задържани. Предварителното разследване е установило е, че на 15 май пострадалият млад мъж, заедно със съпругата си и двете си деца, които са под година, са излезли на разходка. При маневра на луксозен автомобил срещу тях е възникнала опасност от инцидент и мъжът е направил забележка на шофьора.

Жесток побой над млад мъж с деца във Видин

Последвали са закани от шофьора на автомобила. На следващия ден семейството с двете деца е било нападнато от трима мъже/сред които е разпознат шофьора на автомобила/ и жена, като пострадалият е удрян с дървени палки и бокс, докато е държал детето. Въпреки намесата на случаен минувач четиримата са продължили да нанасят удари и закани спрямо пострадалия.

Водещи новини

Още новини