Божков с пореден отчаян опит да плете интриги, намеси и Домусчиев

Булфото (архив)
share

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който е напът да се превърна в гробокопача на ПФК "Левски" и разпространи скрийншотове на есемеси, за които твърди, че са с финансовия министър Владислав Горанов, днес отново продължава с опитите си да плете интриги и да дестабилизира държавата.

Интригите му до момента са с абсолютен нулев резултат, а разкритията, които уж до момента направи - са буквално смешни.

 

Божков продължава с интригите и отново ще се изявява във "Фейсбук"

 

Днес в 08.00 часа скандалният Божков разпространи новата си порция кьорфишеци. В него той напада бизнесмена Кирил Домусчиев. Поредният му "компромат" не предоставя някакви данни за каквито и да било нередности. 

Днес скандалният Божков показа документ, според който Домусчиев се уговаря с Божков да се дават 20 млн. лв. за реклама на „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД на Нова телевизия.

Той твърди, че със срещата били свързани премиерът Бойко Борисов и министър Горанов, но такива данни изобщо няма в документа. В това, което днес Божков публикува, черно на бяло е записано условие да се спазват законите на България според правилата на Комисията по хазарта за подобни игри, излъчвани по телезивията.

Ето и какво гласи днешният му пост: "Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)".

 

 

Припомняме ви, че срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Веднага след първото обвинение Божков изчезна. Малко по-късно се разбра, че той е в ОАЕ.

 

 

Водещи новини

Още новини