"Палките" остават за постоянно в ареста

share

Пазарджишкият окръжен съд гледа днес мярката за неотклонение на задържаните полицаи при операция "Палките" при закрити врати.


По време на вчерашното заседание отсъстваха двама от адвокатите на задържаните, които държат те да ги представляват в процеса за гледане на мярката. Заради тази процесуална пречка съдът отложи гледането на мярката. Съдия по делото е Димитър Бозаджиев, а прокурорът е от Софийска градска прокуратура.


На 8 юни бяха задържани десетима автоконтрольори при спецоперация срещу изнудването на шофьори за пари. Това са Стоян Илиев, Иван Араланов, Георги Георгиев, Петър Михайлов, Иво Даскалов, Здравко Тодоров, Марин Инджов, Илия Сотиров, Петър Костадинов и Наско Ставрев. Групата криела парите от получените подкупи в полицейски палки с винт.

Осем от задържаните са от Пазарджик и двама – от Пловдив. Наложена им бе мярка за неотклонение 72 часа, която изтече днес. На задържаните са повдигнати обвинения за участие и ръководене на престъпна група, включително и за престъпление „подкуп”.

Водещи новини

Още новини