Обиск в дома на Нено Димов, разпитват го в НСС

share

Министър Нено Димов беше отведен за разпит от спецпрокурори, след като още от сутринта в МОСВ се провежда акция, свързана с престъпления около водния режим в Перник.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

От особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната.

Според източници на NOVINI.BG бе проведен обиск в дома на министър Димов. След приключването му той бе отведен за разпити. Те се провеждат в сградата на Националната следствена служба (НСС).

Борисов с първи коментар за спецакцията в София и Перник

NOVINI.BG припомня, че по-рано днес в Перник и София се проведоха действия по досъдебно производство, свързани с престъпления касаещи водната криза в Перник. Действията се провеждат от Специализираната прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС и МВР.

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК-Перник Иван Витанов са арестувани. По непотвърдена информация и бившият кмет на Перник Вяра Церовска е задържана.

Маринов не даде информация за арести при днешната акция

Водещи новини

Още новини