Жители на Катуница: Рашкови сами запалиха палатите си

share

Съселяни на фамилията Рашкови твърдят, че членове на ромския клан сами са запалили къщите си в Катуница, пише "24 часа".

Обясненията им са приложени по съдебния процес в Асеновградския съд срещу Цветан Петков, който е обвинен, че е потрошил две коли на Рашкови в нощта на размириците. С плочка били счупени стъклата на джип БМВ на внука на Цар Киро - Ангел Рашков, както и мерцедеса на леля му Събка Христова.

"Разговарял съм с няколко души, които са ги видели сами да посягат на имуществото си. Един е бил свидетел как подпалват пердетата в една от къщите, а друг - че чупят стъклото на беемвето", разказва пред "24 часа" чичото на прегазения при безредиците Ангел Петров-Веселин Христов.

"За къщите не знам, но съм убеден, че цехът, който горя наскоро, е подпален от тях, нарочно искат да нагнетят напрежение", смята Васил Васев от Катуница.

Вчера Цветан Петков не се яви в съда - бил с бъбречна криза. Прокурор Димитър Молев поиска да бъде арестуван, но съдия Иван Шейтанов отказа и допълни, че ще му се даде още един шанс лично да се защити. Съдът разпита 5-има полицаи, сред които и шефа на РПУ - Садово, Васил Костадинов. Всички бяха категорични, че Петков бил агресивен и пиян и признал, че е потрошил колите. Бил потресен от смъртта на Ангел, с чийто баща бил приятел, и решил да отмъсти. На първото заседание обаче Цветан отрече вина.

Водещи новини

Още новини