Осъдиха двама мъже за кражба на бронзови втулки за близо 12 000 лв.

Pixabay (архив)
share

Двама мъже са осъдени за кражба на бронзови втулки за близо 12 000 лв. от складово помещение във Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново. По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново те са осъдени на по две години лишаване от свобода при строг режим двама за извършена кражба, в условията на опасен рецидив.

С.М. и А.Д. са признати за виновни, по обвинението на прокуратурата за това, че на 8 - 9 юни 2017 г. в гр. Велико Търново, от складово помещение на две дружества, след предварителен сговор в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот - огъване на метална решетка на прозорец на складовото помещение, и счупване на стъклото на прозореца, чрез използване на техническо средство и по специален начин - чрез деактивиране на датчика на локалната охранителна система и чрез използване на особена ловкост (предвид височината на прозореца и теглото на вещите), отнели от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвоят, чужди движими вещи - бронзова втулка с тегло от 100 килограма, на стойност 10 100 лева и 2 комплекта бронзови втулки с тегло от по 24 килограма всяка, на обща стойност 1 800 лева, всички вещи на обща стойност 11 900 лева, като кражбата представлява опасен рецидив.

Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления от общ характер, предимно за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Двамата извършители са с взета мярка за неотклонение задържане под стража и са в затвора в Ловеч.

Водещи новини

Още новини