Прокуратурата решава дали да остави за 72 часа циганите, атакували полицейска кола

Булфото/архив
share

Прокуратурата ще реши дали да остави за 72 часа циганите, които вчера в Куклен атакуваха полицейска кола след битов скандал. Задържани са 7 души, а  полицейското присъствие в града е било засилено през нощта.

Вчера в Куклен избухна скандал заради забележка за силна музика, отправена към компания от видимо пияни мъже. Алкохолът и бабаитлъкът подтикнаха циганите да потрошат дошла на място полицейска кола след сигнал за нахлуване в имот на семейство от Пловдив. 

По случая е образувано досъдебно производство, заяви директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков. Той допълни, че нощта в Куклен е преминала спокойно, но полицейското присъствие ще остане засилено.

,,Нощта е протекла спокойно. В момента има все още полицейско присъствие, но няма индикации за конфликти или проблеми. Става въпрос за битова свада. В мир са си живели българските и ромските семейства години наред. Не е имало проблеми. Просто проблемът е чисто битов след употреба на високи дози алкохол и силна музика'', увери кметът на Куклен Мария Белчева.

Оказва се обаче, че мелето в Куклен вчера е било изключително сериозно, информира Plovdiv24.bg. Когато полицаите пристигнали на място, след сигнала за скандал и шумна музика, те започнали разговор с една от присъстващите на място циганки. Нейни родственици излезли в този момент и решили, че полицаите бият близката им и скочили на униформените. Първо потрошили патрулката, а когато полицаите се качили в нея, за да изчакат подкреплението, циганите започнали да я вдигат в опит да я преобърнат. 

Само светкавичната намеса на колегите им предотвратила по-голям инцидент. При появата на няколко полицейски автомобила нападателите побегнали, като един от тях бил догонен от полицаи и арестуван чак в съседен квартал. Част от агресивните пияници успели да се покрият, поради което полицейски части претърсваха всички цигански къщи снощи, а градът остава блокиран и днес.

Водещи новини

Още новини