Племенникът на цар Киро остава в ареста

share

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от окръжните магистрати мярка за неотклонение "задържане под стража" за 50-годишния Георги Илиев, племенник на Кирил Рашков.

Той е обвинен в незаконна лихварска дейност, а в дома му бяха открити веществени доказателства за незаконни финансови операции.

50-годишният Георги Илиев, който е син на брат на Кирил Рашков, е извършвал от 2005 до 2010 година банкови сделки, за които няма разрешение по Закона за банките и кредитните институции. Според обвинителния акт Илиев е предоставил кредити на четирима души като те е трябвало да му върнат сумите с договорена лихва. Така той е получил неправомерни доходи - над 36 хил.лв.

Апелативният съд потвърди приетите от окръжните магистрати предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка спрямо Илиев, а именно - за престъплението, под което е подведен под отговорност, законът предвижда от 5 до 10 години затвор. Доказателствата по делото сочат, че той е извършителят, налице са и основания, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това от показанията на свидетелите става ясно, че голяма част от тях са били заплашвани от Илиев. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Водещи новини

Още новини