25 години затвор за мъжа, убил съпругата си след скандал в Пещера

share

Окръжен съд – Пазарджик призна Георги Генов за виновен в това, че в началото на септември 2017 година в гр. Пещера по особено мъчителен начин и с особена жестокост е убил съпругата си като и е нанесъл многобройни прободни рани с нож, съобщи Радио „Фокус“ – Пазарджик, цитирайки Маринела Георгиева от администрацията на съда.

Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие – подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт и наказанието му от доживотен затвор съгласно чл.58а, ал.2 от НК бе заменено с 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. На тримата граждански ищци са присъдени обезщетения за причинените им неимуществени вреди в размер на по 200 000 лв. за всеки един от тях. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Припомняме ви, че убитата е от Пазарджик, но се премества да живее с майка си в Пещера, където я открива съпругът . На 2 септември 2017 година след скандал той я намушва с нож и впоследствие се укрива. След обявяването му за национално издирване на 4 септември 2017 година е заловен във вилата на родителите си в софийското село Мухово. След задържането му той направи пълни самопризнания.

Водещи новини

Още новини