Мирослава Тодорова преценява дали да съди Цветанов

share

В зависимост от това дали ще има безпристрастен процес председателят на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова ще прецени до дни дали да заведе делото за уронване на професионалното и личното й достойнство от страна на министър Цветан Цветанов.

Пред журналисти Тодорова заяви още, че това, което съдиите в страната могат да направят в тази обстановка, е да не се страхуват и да работят според закона.

По повод кръщаването на спецоперация с името РАЛИЦА, Тодорова заяви, че напрежението, което се създава, не може да е причина съдиите да не са безпристрастни. МВР да е спокойно, ние ще продължаваме да сме безпристрастни, коментира Тодорова.

По думите й е важно да се установи защо е бил нарушен надзорът, който МВР оказва при изпълнението на мярката "Домашен арест" в случая с Валентин Янев.

Преди няколко дни в свое интервю Цветанов заяви, че Мирослава Тодорова обслужва организираната престъпност, тъй като е забавила мотивите по делото срещу наркобоса Васил Маникатов. След това вицепремиерът потвърди думите си пред БТВ. Той обаче тънко пропусна да уточни, че Тодорова е осъдила Маникатов на осем години затвор, а по време на произнасянето на решението, наркотрафикантът е бил в затвора.

Водещи новини

Още новини