Цар Киро: Убийството на Ангел трябва да тежи на съвестта на друг

share

Аз искам да си подадем ръце и да се прегърнем, така Кирил Рашков се обърна към хората от Катуница по време на днешното заседание в районния съд в Асеновград.

Той говори пред съда около 15 минути малко преди 16.00 часа. Под клетва Рашков заяви, че не той е заплашвал Ангел и роднините му, а неговото семейство е жертва на закани от страна на вуйчото на загиналото момче. Основните свидетели Веселин Христов и Иванка Петрова не са невинни и убийството на Ангел трябва да тежи на тяхната съвест, каза още Кирил Рашков.

По-късно той бе посъветван от адвоката си да не говори повече.

В обясненията си Кирил Рашков отрече всичко казано до момента от основните свидетели. По време на днешното заседание стана ясно още, че на 22 срещу 23 септември цяла нощ той и фамилията му са били тормозени от Веселин Христов и „тълпата му". По думите му българите били въоръжени с колове, викали, псували и уринирали пред къщата му. Обиждали и дъщеря му. Рашков разказа, че сутринта се жалвал лично по телефона на шефа на областната дирекция на полицията старши комисар Тодор Чонов.

Напрежението в Катуница е от година преди случилото се на 23 септември. Това каза по-рано на днешното заседание инспектор Иван Бойчев, който заради размириците в селото е преместен от участъка в Садово в РУП-Асеновград.

Водещи новини

Още новини