Официално: Заекът е обвинен за убийството на Мирослава

share

Марио Любенов-Заека е привлечен като обвиняем за убийството на Мирослава Николова от Перник. Това съобщи служебният му защитник Борислав Попов.

В момента Заека е в ареста за 72 часа с прокурорско задържане. “Бях назначен като служебен защитник на Марио, но не съм присъствал на разпита, защото, когато пристигнах, той вече имаше двама адвокати от София. Делото все още е на ниво дознание”, заяви Попов пред 24 часа.

Марио бе доведен за разпит в сряда от психиатричната клиника в столичната болница “Св. Наум”, където го изследваха във връзка с назначена експертиза. Медиците трябваше да излязат със заключение дали Заека страда от параноидна шизофрения, или не, заради друго дело - за печатане на фалшиви пари. Той бе задържан за това престъпление през март миналата година.

“Има поискано удължаване на срока за експертизата с 20 дни. Заради съмнение на вещото лице по делото за фалшивите пари д-р Роберт Крумов, че Марио симулира болестта си, той бе изпратен за изследване в “Св. Наум”. То трябваше да бъде извършено за срок от 15 дни. Те изтичат и трябва да се вземе решение дали да бъде удължено изследването с още 20 дни”, поясниха от съда.

По казуса пернишките магистрати ще заседават в петък. Ако искането на медиците бъде уважено, най-вероятно Марио ще бъде върнат в клиниката. Според близките на Марио той наистина страдал от шизофрения и пиел силни лекарства. Д-р Крумов обаче твърди, че не прилича на човек, страдащ от това заболяване, нито пък има вид на болен, който пие подобни лекарства.

“Изреждаше всички симптоми на заболяването като по учебник. Един шизофреник, колкото и да е болен, няма как да има всички проявления едновременно. Затова се усъмних и го пратих на експертиза”, категоричен е д-р Крумов. “Марио е изключително отмъстителен. Той не заплашваше директно никого, но го правеше чрез трети лица. В последно време се държеше изключително странно, но не знам дали е шизофреник”, твърдят близки на Заека.

Водещи новини

Още новини