Mургина отново влиза в съда

Булфото
share

Делото срещу бившия директор на Националната агенция по приходите Мария Мургина днес е отново в Софийския апелативен съд, след като тръгна на втора инстанция в края на миналата година.


На 7 декември Мургина се яви в залата, а адвокатите й представиха допълнителни доказателства, заради което съдът даде време другите страни да се запознаят с тях и отложи заседанието за 18 януари. Очаква се Мургина да даде обяснения по делото.

На 25 януари 2011 г. Софийски градски съд осъди Мария Мургина на 4 години затвор. Тя бе призната за виновна по две от четирите обвинения, които й бяха повдигнати. Градските магистрати й присъдиха 4 години затвор за това, че в периода 16 – 20 юни 2006 г. Мария Мургина е нарушила служебните си задължения, като дала указания на друго служебно лице в столичния НАП да промени ревизионен акт на фирмата „Плевен 1999″ ООД. Според съда от това са настъпили вредни последици за бюджета в размер на над 1,3 милиона лева.

СГС призна Мургина за виновна и по обвинението, че е принудила бившия директор на Териториална дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане. Мургина заплашила Цолчовска, че ако не подаде молба, ще я уволни.

Градският съд на София оправда бившия данъчен № 1 по обвинението за незаконно прихващане на данъчни задължения от 11,5 млн. лева на бившия собственик на „Кремиковци“ Валентин Захариев, както и за укриване на имот в Созопол от Сметната палата.

Водещи новини

Още новини