Докараха биячите на деца гребци в Асеновград с маски в съда, отложиха два пъти началото на делото (с

plovdiv24.bg
share

Съдията от Районен съд - Асеновград Иван Шейтанов отложи два пъти началото на делото за мярката за неотклонение на деветимата роми, обвинени за побоя над гребците от местния клуб по кану-каяк в понеделник. Адвокатът на трима от тях Красимир Елдъров заяви, че има пропуски в документите по разследването, като уточни, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма опис. Според него липсата на номерация предполага, че може "да има забравен някакъв документ".

Още един адвокат, от общо 7-те защитници, подкрепи Елдъров, като допълни, че няма приложени и документи за медицинско освидетелстване на тези от задържаните, които са пострадали при побоя, за разлика от потърпевшите. Към протеста на защитата се добави и факта, че в документацията липсвал фотоалбум на разпознаването.

Представителят на Районна прокуратура Асеновград каза, че обвинението не е длъжно да внесе в съда по дело за мярка за неотклонение пълния обем на материалите, като уточни, че досъдебното производство продължава, предаде БТА.

Съдия Иван Шейтанов разпореди материалите по делото да бъдат номерирани от секретаря на съда без да се прави опис.

Като обвиняеми за побоя над децата, състезатели по кану-каяк и техните треньори и родители станал на 26 юни, са привлечени ромите Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин, Ангел Михайлов, Васил Иванов и Славчо Михайлов, всички с адресна регистрация в Асеновград. В залата бяха допуснати по един близък на всеки от тях.

Един от деветимата обвинени за побоя над трениращи кану-каяк деца, треньори и родители в Асеновград преди броени дни - Стефан Димитров, е подсъдим и по делото за радикален ислям в Пазарджик. Това стана ясно в съда, където днес се гледат мерките за неотклонение на арестуваните, предаде БНТ.

Обвиняемите влязоха в съда с маски на лицата, защото в ареста имало морбили. Те не коментираха нищо на влизане, не казаха дали съжаляват за стореното.

Засиленото полицейско присъствие в Асеновград продължава със служители на полицията и жандармерията. На всички изходи на Асеновград има полицейски патрул, служители на реда са навсякъде из града и най-вече в ромската махала.

Водещи новини

Още новини