По 4 г. ще лежат в затвора четирима гардове, пребили мъж до смърт

Булфото
share

Върховният касационен съд се произнесе с окончателна присъда по делото за убийството на 23-годишния Николай Пенов в кафе „Ейнджъл” в град Белово.

Съдът е потвърдил присъдата на Пловдивския апелативен съд, с която четиримата подсъдими - Данаил Д., Михаил Е., Андон Н. и Георги Г са признати за виновни в това, че на 16 ноември 2007 година в кафе-аперитив „Ейнджъл” в Белово при независимо съпричинителство, по непредпазливост са причинили смъртта на Николай Пенов от село Голямо Белово вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – разстройство на здравето, временно опасно за живота, предаде "Фокус". За извършеното от подсъдимите престъпление им е наложено наказание четири години „лишаване от свобода” за всеки един от тях при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от открит тип.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране. През есента на 2007 година 23-годишният Николай Пенов почина, след като бе пребит от четиримата охранители в кафе „Ейнджъл” в Белово. От ударите Николай получава спукване на киста в черния дроб, което е довело до фаталния изход. На първа инстанция – Окръжен съд-Пазарджик, четиримата охранители бяха признати за виновни, но не за убийство, а за телесна повреда получиха условни присъди.

Водещи новини

Още новини