Плевнелиев: В България има дефицит на справедливост

Булфото
share

В България има дефицит на справедливост. Като кандидат-президент обикалях из провинцията и това беше най-честото, което чувах. През мандата си ще направя всичко възможно това да се промени.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" избраният за президент Росен Плевнелиев.

По думите му, хората трябва да виждат, че държавата стои зад гърба им, че ще бъде гарантирана тяхната сигурност. "Реформата в съдебната система ще бъде наблюдавана под лупа. Ясно ми е, че ще бъда президент, който няма да има своите 100 дни комфорт, защото трябва да се вземат много важни решения", заяви Плевнелиев.

"Трябва да имаме национален консенсус по всички значими теми в обществото - пенсионната реформа, действията на МВР, на съдебната система и т.н. До края на януари ще кажем много ясно приоритетите, по които ще работим. Ако България се позиционира като стабилна държава и подобри бизнес средата, произвежда добри кадри за икономиката, ние можем да вървим напред. Можем да бъдем регионален лидер, но това няма да стане заради сините очи на един министър, трябва много работа в тази посока", категоричен бе новоизбраният президент.

Той добави, че не се притеснява да защитава позициите си и да влиза в полемика с бивши колеги от правителството. "Искам да съм президент с общонационална, а не с партийна кауза", заяви Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини