Пробация и глоба за двама, качили знаме със свастика на комин

share

Пазарджишкият окръжен съд се произнесе по делото за нацисткото знаме, окачено на комина на бившата фабрика „Сила" на 20 април 2009 година.

Стефан Механджийски от Пазарджик е признат за виновен в това, че в съучастие с Асен Кръстев е проповядвал фашистка идеология чрез ушиване на червено знаме с фашистка свастика (пречупен кръст) и окачване знамето на комина на бившата фабрика „Сила” в нощта на 19 срещу 20 април 2009 година. Наложено му е наказание глоба в размер на 5 000 лева. Признат е за виновен и за това, че е проповядвал към расова и етническа омраза и към расова дискриминация. Наложено му е наказание пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от една година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, безвъзмезден труд в полза на обществото 320 часа в рамките на една календарна година, включване в програма за обществено въздействие, както и обществено порицание и глоба в размер на 5000 лева.

На подсъдимия Стефан Механджийски е определено едно общо най-тежко наказание за двете престъпления: пробация с гореизброените пробационни мерки, като към това наказание са присъединени и наказанията глоба в размер на 5000 лв. и обществено порицание. Асен Кръстев от Пазарджик е признат за виновен в това, че в съучастие със Стоян Механджийски е проповядвал фашистка идеология чрез ушиване на червено знаме с фашистка свастика пречупен кръст и окачване знамето на комина на бившата фабрика „Сила” в нощта на 19 срещу 20 април 2009 година. Наложено му е наказание глоба в размер на 5000 лева. Признат е за виновен и за това, че е проповядвал към расова и етническа омраза и към расова дискриминация. Наложено му е наказание пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от една година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, поправителен труд за една година, който да се изпълнява по месторабота на осъдения, включване в програма за обществено въздействие, както и обществено порицание и глоба в размер на 5000 лв.

На подсъдимия Асен Кръстев е определено едно общо най-тежко наказание за двете престъпления: пробация с гореизброените пробационни мерки, като към това наказание са присъединени и наказанията глоба в размер на 5000 лв. и обществено порицание.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.

Водещи новини

Още новини