Биячите от "Синя хунта" в съда: Пуснете ни, деца сме и не се чувстваме добре в ареста (обн

share

Биячите от "Синя хунта", които нападнаха с брадви 17-годишния Християн в София, поискаха днес от Апелативния съд по-лека мярка за неотклонение, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, Софийски градски съд наложи на тримата задържани мярката "задържане под стража". Защитниците на хулиганите обжалваха решението на СГС с мотивите, че техните клиенти са все още деца и не се чувстват добре в следствения арест. Момчетата са на крехка и млада възраст. Все още разследването е в начален етап и обвинението може да бъде преквалифицирано, обясниха адвокатите. Явор Първанов има заболявания, няма да се укрие и няма да извърши друго престъпление. Той все още е дете, заяви неговият защитник.

Апелативният прокурор поиска най-тежката мярка да бъде потвърдена. Престъплението, което са извършили и тримата, показва дързост, незачитане на човешкото здраве и живот. Това е част от случващото се в обществото ни през последните години, а именно проблемът с насилие от страна на млади хора, каза той. Прокуратурата смята, че те могат да се укрият и да извършат ново престъпление.

Тримата младежи остават за постоянно в ареста. Това реши състав на Софийски апелативен съд.

Водещи новини

Още новини