Екатерина Захариева се срещна в Лондон с германския си колега Хайко Маас

Булфото (архив)
share

Провеждането на двустранни експертни срещи договори днес правосъдният министър Екатерина Захариева на среща с германския си колега Хайко Маас.

Двамата разговаряха в Лондон по време на срещата на върха на държавните и правителствени ръководители, посветена на борбата с корупцията, съобщи пресцентърът на Министерството на правосъдието. Министър Захариева е част от българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов. Федералният германски министър на правосъдието Хайко Маас прие българското предложение за двустранни семинари и конференции, които ще подпомогнат обмяната на опит и ще бъдат полезни при решаването на текущи проблеми и практически казуси от областта на правораздаването.

Министър Захариева благодари на Маас за бързата реакция на Германия, която се съгласи да изпрати експерт за участие в мисията, която ще направи независим анализ на прокуратурата. Маас даде пред българския си колега висока оценка за домакинството на Конференцията на министрите на правосъдието на страните от Съвета на Европа, която се проведе в София.

Водещи новини

Още новини