Нов свидетел може да обърне делото "Яна"

share

Нов свидетел може да обърне делото за убийството на Яна Кръстева, пише "Стандарт".

Таксиметровият шофьор Георги Петров е категоричен, че е видял единия задържан по случая – Пламен Трифонов, в непосредствена близост до местопрестъплението. Наскоро заподозреният бе освободен от ареста с аргумента, че по време на престъплението той е бил в другия край на София.

“Слизах празен от телевизионната кула по булевард “Драган Цанков”. Малко преди пешеходната пътека до автокъщата от гората изскочиха двама. Направи ми впечатление, че единият беше млад циганин на възраст между 20 и 23-24 години. Другият беше Пламен Трифонов. Беше около 5 часа сутринта. Развиделяваше се и го видях добре – беше по тениска и с дълга сплескана коса", разказа Петров в предаването "Карбовски: Директно" по Нова телевизия.

"Циганинът се качи, но Пламен Трифонов започна да му иска някакви 5 лева и държеше вратата. Стана спор. Аз опитах да потегля постепенно, но Трифонов продължи да върви с колата и да дърпа вратата навън. Останах с впечатление, че делят нещо, защото циганинът отговори, че каквото е трябвало, го е дал. Накрая успях да потегля. Клиента го оставих на Централна гара. Със сигурност мога да кажа, че другият беше Пламен Трифонов. Задавам си въпроса защо се е подстригал... Готов съм да направим очна ставка. Не всеки ден ми излизат хора от храстите и вдигат такъв скандал. Спомням си ги много добре”, обясни още Петров.
 
Той уточни, че не е давал показания, защото е разбрал късно за случая. Когато обаче съдът е пуснал Пламен Трифонов на свобода, решил да говори. “Готов съм да свидетелствам. Пламен Трифонов беше на 200-300 метра от престъплението, а не в “Сухата река” или “Хаджи Димитър”, както казва. Аз съм таксиметров шофьор, колата има номер и полицията може да установи и другия младеж. Докато го закарам до Централна гара, минах през целия център на града, а там е пълно с камери”.

Водещи новини

Още новини