Затворник с доживотна присъда осъди държавата заради стегнати белезници

share

Затворник, който излежава доживотна присъда за убийство, осъди държавата заради стегнати белезници.

Бисер Манолов от Бобовдолския затвор ще получи сумата от 1000 лева заради това, че надзиратели са го оковали при свиждане на негов роднина. Освен това Манолов ще получи и 700 лева обезщетение за неправилно използване на усмирителен колан, с който той не е трябвало да бъде завързван. Затворникът трябва да получи парите си от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, пише "Монитор".

Вчера съдът отхвърли иска на Манолов за сумата 3 хил. лева за причинени болки и страдания от охлузвания при неправомерно използване на белезници за крака. Окръжна прокуратура-Кюстендил ще обжалва решението пред Върховния административен съд. Бисер Манолов е осъден на доживотен затвор за убийството на сарафката Виолета Георгиева.

Това е едно от първите знакови убийства в България. Последното дело на 41-годишния Манолов е заради неправомерен обиск в интимната област. Според затворника подобно претърсване може да се извършва само от медицинско лице. Последният иск е за 1000 лева, а общо делата на затворника срещу дирекцията са над десет.

Водещи новини

Още новини