Лозан Панов: Никога не съм ходил при премиера, докато вървеше процедурата около моя избор (видео)

Булфото (архив)
share

Преди днешното редовно заседание на Висшия съдебен съвет председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви категорично, че никога не е ходил при премиера, докато е траела процедурата по неговия избор, предаде репортер на Novini.bg.

Това изказване е в отговор на изявление от пресцентъра на Министерски съвет, че Панов е бил пред кабинета на Бойко Борисов. "Не съм правил нищо пред кабинета на премиера в периода на избора ми. След като бях избран, съм ходил при министър-председателя и така е редно. Говорили сме за конституционните промени, законодателните промени, обсъждали сме имуществените и бюджетните проблеми на съдебната система", разкри Панов.

Относно изявленията на следователя Бойко Атанасов Панов обяви, че трябва да се извърши задълбочена проверка. "На 7 март етичната комисия на ВСС ще изслуша Атанасов. Той трябва да има свободата да обясни какво точно се случва. Как така документите са попаднали в кофата за боклук? Как се съхраняват тези документи? Ако не извършим такава проверка, отново в обществото ще остане неприятен привкус към правосъдната ни система. Ако извършим проверката и дадем отговор на всички въпроси, това ще е добър знак за българското правосъдие", категоричен беше председателят на ВКС.

Водещи новини

Още новини