Осъдиха до живот гейове изнасилили и обезглавили турчин заради крадени чорапи

share

Доживотна присъда постанови Шуменският окръжен съд за извършителите на жестокото убийство на Мехмед Тефиков във Велики Преслав.

Тефиков беше обезглавен през октомври 2009 г. от Валентин Христов и Юрий Юриев след запой и хомосексуални отношения. „Удовлетворен съм от присъдата, въпреки че поисках доживотен затвор без право на замяна", каза за пред Радио Шумен заместник-окръжният прокурор Димитър Димов.

„Искам дебело да подчертая, че това убийство е изцяло на личностна основа и няма нито политически, нито етнически подбуди", допълни Димов. По думите му начинът на живот на осъдените е бил такъв, че е водел до престъпления.

Валентин Христов има няколко други присъди, свързани с хомосексуални отношения. По време на извършване на престъплението Христов и Юриев са били на по 20 години. Присъдата им подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Делото в Шуменския окръжен съд тръгна на 9 септември тази година. Тогава бяха разпитани 16 свидетели, сред които четирима полицаи и петима затворници. Историята е потресаваща - Юри, Валентин, брат му Звезделин (19 г.) и други млади мъже били на дискотека. Мехмед Тефиков също отишъл в заведението, почерпил се с водка и танцувал на дансинга. Оказало се, че компанията имала зъб на Мехмед.

Звезделин и Валентин искали да си отмъстят на краваря, защото през 2005 г. третият им брат Атанас (23 г.) се озовал в затвора, след като откраднал ботуши и чорапи на Мехмед. След полунощ Валентин и краварят излезли прегърнати от дискотеката и като се забавили, Звезделин и Юри тръгнали да ги търсят. Зад старото читалище сварили Валентин да лежи върху разсъблечения Мехмед и да го налага с юмруци. Преди това между тях е имало секс. Всички започнали да го ритат, а Звезделин наредил на Юри: “Режи му главата.” След кръвопролитието кучета я отнесли на строеж и я оглозгали.

Водещи новини

Още новини