Дадоха на съд мъж за пренасяне на кокаин за над 11 000 лв.

GettyImages/Gulliver
share

Софийска градска прокуратура предаде на съд Георги Димитров за това, че е организирал пренасянето през границата на България на около 100 гр кокаин на стойност 11 472 лв, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През есента на 2013 г. при редовна проверка на пристигащ от Бразилия багаж, полицаи на летище „София” намерили скрит в хастара на празна черна дамска чанта посочения вече кокаин. Била установена и за кого е предназначена пратката, която трябвало да бъде доставена на подставено лице, на когото обвиняемият Димитров платил, за да я получи чрез държавните пощи.

Открита била и жената, която трябвало да вземе от пощенски клон в ж.к. „Люлин” чантата с наркотика. По пътя тя била пресрещната от представители на полицията и от обясненията й станало ясно, че тя само трябвало да вземе пакета и да го предаде на друго лице, без да знае какво има в него.

Малко по-късно пред пощенския клон освен жената, дошъл и другият мъж, който й поръчал да вземе пратката от Бразилия. От разговорите на полицаите с жената и с мъжа, че действителният получател на чантата е именно Димитров.

Той бил установен и арестуван при получаването на пратката с наркотика.

Водещи новини

Още новини